Overheid kiest vaker voor elektrische auto's

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 augustus 2021

Wat verandert er?

Schrijft u in op aanbestedingen? En staat er in de aanbesteding een vraag naar auto’s? Elke aanbestedende dienst is verplicht om een gedeelte van de aan te schaffen auto's schoon aan te besteden. De verplichting geldt ook bij aanbesteding van servicediensten, waarbij auto's nodig zijn. Een bepaald deel van de auto's die gebruikt worden bij het uitvoeren van deze servicedienst moet dus ook schoon zijn.

Dit betekent dat aanbestedende overheidsdiensten vaker elektrische auto's willen kopen of dat het aanbestede werk vaker met elektrische auto's moet worden gedaan.

Voor wie?

  • personenvervoerders
  • openbaarvervoerbedrijven
  • bedrijven die afval ophalen
  • post- en pakketvervoerders
  • verkopers van elektrische auto's

Wanneer?

De implementatie van de Europese Richtlijn ter bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen, de Clean Vehicles Directive (CVD), gaat naar verwachting in op 1 augustus 2021.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven