Overheid kiest vaker voor elektrische auto's

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 2 augustus 2021

Wat is er veranderd?

Schrijft u in op aanbestedingen? En staat er in de aanbesteding een vraag naar auto’s? Elke aanbestedende dienst is verplicht om een gedeelte van de aan te schaffen auto's schoon aan te besteden. De verplichting geldt ook bij aanbesteding van servicediensten, waarbij auto's nodig zijn. Een bepaald deel van de auto's die gebruikt worden bij het uitvoeren van deze servicedienst moet dus ook schoon zijn.

Dit betekent dat aanbestedende overheidsdiensten vaker elektrische auto's willen kopen of dat het aanbestede werk vaker met elektrische auto's moet worden gedaan.

Voor wie?

  • personenvervoerders
  • openbaarvervoerbedrijven
  • bedrijven die afval ophalen
  • post- en pakketvervoerders
  • verkopers van elektrische auto's

Wanneer?

De implementatie van de Europese Richtlijn ter bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen, de Clean Vehicles Directive (CVD), is ingegaan op 2 augustus 2021.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1