Overzicht van documenten bij internationaal zakendoen

Deze informatie is geplaatst door

KVK

± 1 min lezen

Meest voorkomende documenten op een rij

Als u internationaal zakendoet, krijgt u met veel documenten te maken. KVK heeft de meest voorkomende documenten voor u op een rij gezet.

Transportdocumenten

Transportdocumenten zijn overeenkomsten die u met vervoerders afsluit. Iedere vorm van vervoersmiddel kent haar eigen document. Hier leest u welke documenten bij welk vervoermiddel horen.

Oorsprongsdocumenten niet preferentiële oorsprong

De oorsprongsdocumenten niet preferentiële oorsprong geven aan waar een product geproduceerd is (waar de oorsprong van het product ligt). Vaak zijn deze documenten nodig vanwege handelspolitieke maatregelen in het bestemmingsland.

Oorsprongsdocumenten preferentiële oorsprong

De oorsprongsdocumenten preferentiële oorsprong bieden de mogelijkheid op korting of zelfs vrijstelling op invoerrechten in diverse landen. Niet alleen voor de export, maar ook wanneer u goederen gaat importeren vanuit deze landen.

Administratief

Formulieren Centrale Dienst voor In- en Uitvoer

Gezondheidsverklaringen

Overige documenten

Zie ook

Welke documenten heeft u nodig?

Via Acces2Markets van de Europese Commissie vindt u informatie over procedures en formaliteiten in een groot aantal bestemmingslanden. Zo vindt u daar onder andere of er een conformiteitscertificaat nodig is voor uw exportzending. Deze certificaten vraagt u aan bij commerciële aanbieders.

Deze informatie is geplaatst door

KVK