Point of Single Contact België

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen

Wilt u zakendoen in België of daar uw bedrijf vestigen? Het Belgische Point of Single Contact (PSC) geeft u economische informatie en informatie over de lokale investeringskansen. De informatie is beschikbaar in 4 talen, waaronder Nederlands.

Wat is een Point of Single Contact (PSC)?

Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid. Alle landen in de Europese Unie (EU) hebben een PSC-website. PSC’s werken samen om het bedrijven in de EU makkelijker te maken met andere EU-landen zaken te doen. Meer informatie vindt u op de website van de Europese Commissie.

Regels en procedures

Op de website van de PSC België kunt u aangeven wat u wilt gaan doen. Bijvoorbeeld een bedrijf starten in België of uw producten of diensten aanbieden. Hierover leest u dan de belangrijkste regels en procedures waar u rekening mee moet houden.

Online procedures

Voor online procedures verwijst het PSC naar de bevoegde instanties. Online inschrijven in het Belgische handelsregister (Kruispuntbank van Ondernemingen) is mogelijk bij een erkend ondernemingsloket. Bij uw inschrijving regelen zij ook een aantal andere verplichtingen, zoals het aanmelden voor de btw-plicht.

Ondernemingsloketten

België heeft 8 erkende Ondernemingsloketten die u helpen met vergunningen of aanmeldingen. U moet hiervoor betalen. Het tarief voor de inschrijving in het Handelsregister is bij alle loketten hetzelfde. De tarieven voor andere diensten (zoals het aanvragen van vergunningen) kunnen verschillen per ondernemingsloket.

Contact

U kunt geen contact opnemen met het PSC zelf. Voor contact met en informatie over de Belgische overheid kunt u terecht op de website van www.belgium.be.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1