Point of Single Contact Frankrijk

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Denkt u erover zaken te doen in Frankrijk? De Franse overheid heeft twee Point of Single Contact websites. Samen zijn deze sites uw contactpunt bij het starten van uw bedrijf in Frankrijk. U kunt hier ook uw beroepskwalificaties laten erkennen. De informatie is in het Engels of Frans.

Wat is een Point of Single Contact (PSC)?

Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid. Alle landen in de Europese Unie (EU) hebben een PSC-website. PSC’s werken samen binnen het EUGO-netwerk. Het netwerk wil het bedrijven in de EU makkelijker maken met andere EU-landen zaken te doen. Meer informatie vindt u op de website van de Europese Commissie.

Uw bedrijf starten in Frankrijk

Guichet-entreprises.fr is de officiële website van de Franse overheid voor het:

  • starten van een bedrijf
  • aanpassen van bedrijfsinformatie
  • stoppen van een zakelijke activiteit

Via de website kunt u de administratie voor het starten van uw bedrijfsactiviteit regelen. Zoals uw inschrijving en het aanvragen van vergunningen.

Erkenning van uw beroepskwalificaties

Guichet-qualifications.fr geeft informatie over de beroepsbekwaamheid die nodig is voor het uitoefenen van bepaalde beroepen in Frankrijk. De website helpt u op weg bij het in orde maken van officiële erkenning van uw beroepskwalificaties.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1