Point of Single Contact Ierland

Overweegt u zaken te doen met of in de Republiek Ierland? De Ierse Point of Single Contact (PSC) websiteExternal link kan u op weg helpen. Het PSC geeft informatie over het opzetten van een bedrijf in Ierland en over de overheidsinstanties die u bij uw bedrijfsvoering kunnen ondersteunen.

Een bedrijf opzetten

Het Ierse PSC geeft algemene informatie over het opzetten van een bedrijf in IerlandExternal link, plus gedetailleerde informatie over branche-specifieke regels en eisen.External link

De website biedt verder een snelle ingang naar veelgezochte informatie, nieuws over aanstaande bedrijfsgerelateerde evenementen en links naar alle relevante landelijke autoriteiten. Het PSC-team kan u helpen uw vragen over ondernemen in Ierland te beantwoorden – email info@pointofsinglecontact.ieExternal link.

Ondersteuning voor bedrijven

Het Ierse PSC geeft tevens een overzicht van de overheidsinstantiesExternal link die u bij uw bedrijfsvoering kunnen ondersteunen.

Er is een ruimte keuze aan instanties die u in verschillende fasen van uw bedrijf kunnen ondersteunen. Het PSC kan u helpen snel de juiste overheidsinstantie te vinden.

PSCs als voorlopers van de Single Digital Gateway

Het Ierse Point of Single Contact (PSC) portaal is opgezet om te voldoen aan de ambitie van de Europese Unie (EU) om de interne marktwerking te bevorderen met een Single Digital Gateway (SDG). In die hoedanigheid biedt pointofsinglecontact.ieExternal link alle EU-burgers snelle toegang tot informatie over ondernemen in de Republiek Ierland. De website linkt naar online bedrijfsprocedures en ondersteuning.

Binnen de EU werken de PSC’s samen in het EUGO-netwerk. Lees meer informatie over EUGO en de PSC’s op de EU-website.External link