Point of Single Contact Kroatië

Bent u een EU-ingezetene, en overweegt u zaken in of met Kroatië te gaan doen? Dan is het de moeite waard u te verdiepen in de regels en wetten die daar gelden, en welke subsidies en programma’s voor ondernemers er zijn. De Point of Single Contact website van KroatiëExternal link is daarbij een goede eerste stop.

De website geeft informatie in het Engels en Kroatisch over het registreren van uw bedrijf, communicatie met de overheid, procedures, kortom, alles wat u moet weten over zakendoen in Kroatië.

Op deze pagina:

Waarom Kroatië?

Kroatië is een land met een rijke culturele achtergrond en met een moderne kijk op zakendoen, arbeid en infrastructuur. Het land is economisch en politiek stabiel. De centrale ligging aan de Middellandse Zee biedt unieke logistieke voordelen voor bedrijven die willen profiteren van de korte afstanden naar het Midden-Oosten, Europa en Azië. Kroatië is sinds 2013 lid van de EU, en EU-ingezetenen kunnen dan ook vrij reizen en werken in en naar Kroatië.

EUGO

De Point of Single Contact (afgekort PSC) website van Kroatië maakt onderdeel uit van het EUGO-netwerk van landelijke overheidswebsites. Doel van dit netwerk is het voor in de EU gevestigde bedrijven eenvoudiger te maken om binnen de EU-lidstaten zaken te doen. De PSC-websites bevatten informatie per land over het starten van een bedrijf, vergunningen, wet- en regelgeving etc.

Point of Single Contact website van Kroatië.External link