Point of Single Contact Luxemburg

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Wilt zakendoen in Luxemburg of er uw bedrijf vestigen? Het Luxemburgse Point of Single Contact (PSC) helpt u op weg. Het business portal is in 3 talen beschikbaar, waaronder Engels.

Wat is een Point of Single Contact (PSC)?

Een PSC is een centraal contactpunt van de overheid. Alle landen in de Europese Unie (EU) hebben een PSC-website. PSC’s werken samen binnen het EUGO-netwerk om het bedrijven gemakkelijker te maken zaken te doen met andere EU-landen. Lees hierover meer op de website van de Europese Commissie.

Informatie over regels en procedures

Het Point of Single Contact (PSC) geeft uitgebreide informatie over onder andere het starten van een bedrijf, vergunningen, wet- en regelgeving en personeel aannemen. Bij elk onderwerp is duidelijk voor wie de informatie is en welke stappen u moet nemen.

Mogelijkheden online procedures

Onder Forms & Online services staan alle beschikbare formulieren en elektronische procedures bij elkaar. U vindt ze per thema (zoals starten, personeel, belastingen en financiën). Via MyGuichet kunt u beveiligd en eenvoudig online administratieve procedures doorlopen. Hiervoor moet u wel één van de Luxtrust certificaten hebben.

Ondersteuning en contact

Heeft u vragen over commerciële of industriële activiteiten of een vrij beroep? Hiervoor verwijst het PSC u door naar de Luxemburgse Kamer van Koophandel. Gaat het om een ambacht, dan moet u bij de Chambre des Metiers Luxembourg zijn.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1