Point of Single Contact Zweden

Woont u in de EU, en overweegt u zaken in of met Zweden te gaan doen? Dan is het de moeite waard u te verdiepen in de regels en wetten die daar gelden. En welke subsidies en programma’s er zijn voor ondernemers. De Point of Single Contact website van ZwedenExternal link is daarbij een goede eerste stop.

Samenwerkende overheid

De Zweedse Verksamt.seExternal link website is een samenwerkingsverband tussen verschillende overheidsinstanties, zoals de Zweedse Kamer van Koophandel en Belastingdienst. Verksamt biedt gebundelde informatie van de gehele Zweedse overheid voor ondernemers.

Gefaseerde opbouw

Op de website vindt u informatie over verschillende fasen van bedrijfsvoering:

De meest gezochte diensten vindt u, behalve in het menu, ook op de homepage.

AVG gids

Op de website vindt u ook de AVG gids (GDPR guideExternal link), die Verksamt samen met de Zweedse Data Protection Authority opstelde. De gids behandelt de belangrijkste aspecten van de privacywetgeving.

Interviews

Op zoek naar inspiratie? Lees de interviewsExternal link met ondernemers die een bedrijf in Zweden zijn gestart.

Over Zweden

De meeste mensen denken bij Zweden aan sneeuw en ijs. Maar dankzij de warme Golfstroom is het klimaat er milder dan je zou verwachten. De Zweedse natuur bestaat uit bossen, open landschappen, meren en eilanden. Dankzij het recht op vrije doorgang, allemansrätten, mag iedereen naar hartelust in de vrije natuur rondstruinen, zwemmen, bessen en paddenstoelen plukken, zolang er geen schade wordt aangericht en het land niet wordt gecultiveerd.

Zweden in het kort

  • Bevolking: 10 miljoen
  • Landoppervlakte: 407.000 km²
  • Bevolkingsdichtheid: 24,5 bewoners/km²
  • Hoofdstad: Stockholm
  • Politiek stelsel: Parlementaire democratie
  • Hoofdtaal: Zweeds
  • Valuta: Zweedse krona (SEK), 1 krona = 100 öre