Regels voor kinderopvang tijdens corona

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen

Voor de kinderopvang gelden geen specifieke corona-maatregelen meer. Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is daarom op 25 april 2022 vervallen.

In het informatiedocument Kinderopvang & COVID-19 staan links naar websites met meer informatie over de algemene coronamaatregelen die gelden. In dit document staat ook andere nuttige informatie die te maken heeft met de kinderopvang en COVID-19.

Zieke kinderen

Wanneer mogen kinderen wel of niet naar de kinderopvang komen?

Een kind met coronaklachten

Kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen naar de opvang met verkoudheidsklachten. Als de klachten erger worden of als een kind klachten krijgt na contact met iemand die positief getest is, dan mag het kind niet naar de opvang. Pas na een negatieve testuitslag mag het weer naar de opvang.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen niet naar de opvang met coronaklachten (verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts, benauwdheid, verlies van reuk/smaak). Het kind moeten een zelftest laten doen. Als de uitslag van de zelftest negatief is, mag het kind weer naar de opvang. Als de klachten langer duren, moet het kind de dag erna weer een zelftest laten doen.

Wordt het kind niet getest? Dan mag het kind weer naar de opvang als het 24 uur geen klachten meer heeft. Of als de klachten langer duren, dan mag het kind na 7 dagen nadat de klachten zijn begonnen weer naar de opvang.

Risicogroepen en zwangere medewerkers

U mag medewerkers die in de risicogroep vallen of die gezinsleden hebben die in de risicogroep vallen, niet verplichten om op de groep te werken. Zwangere medewerkers krijgen het advies om na 28 weken zwangerschap 1,5 meter afstand van anderen te houden.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1