Regels verkoop op afstand

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Verkoopt u op afstand, bijvoorbeeld via internetExterne link (webshop) of telefoon? Dan moet u rekening houden met de regels voor overeenkomsten op afstand. Deze regels beschermen de consument tegen de risico's van kopen op afstand. Biedt u een product of dienst per telefoon aan? Dan moet u zich houden aan de regels voor telemarketing.

Wat moet u op uw website zetten?

Uw website moet volledige duidelijkheid geven over de identiteit van uw bedrijf. U moet uw adresgegevens, uw KVK-nummer en uw btw-identificatienummer (btw-id) vermelden. Daarnaast moet u uw klanten informeren over de prijs, kenmerken van het product, betalingswijze en levering. Uw klant heeft recht op een bedenktijd (zichttermijn) van minimaal 14 kalenderdagen.

Waar kan uw klant met een klacht terecht?

Heeft uw klant een geschil met u en komt u er samen niet uit? Dan kan uw klant de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie WebshopExterne link. U moet hiervoor aangesloten zijn bij de Stichting Webshop Keurmerk (SWK). Bent u aangesloten bij Thuiswinkel.orgExterne link? Dan heeft uw klant de mogelijkheid de klacht voor te leggen aan de Geschillencommissie ThuiswinkelExterne link. Als u geregistreerd staat bij De Geschillencommissie, kan uw klant bij beide geschillencommissies terecht.

Welke regels gelden voor business-to-business (B2B)?

Deze regels zijn speciaal gemaakt voor de bescherming van consumenten. Zij gelden niet wanneer u als ondernemer een product op afstand koopt van een andere ondernemer. Dan gelden de algemene regels voor (koop)overeenkomsten uit boek 6 en boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Voor stichtingen en verenigingen gelden dezelfde regels als voor ondernemers.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven