Dit artikel is gerelateerd aan:

Regels voor sportscholen en sportwedstrijden tijdens corona

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen

Groepslessen en sportwedstrijden zijn toegestaan voor alle leeftijden. Sporters kunnen zonder coronatoegangsbewijs gebruikmaken van sportlocaties. 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht, maar blijft wel de veilige afstand.

Coronatoegangsbewijs bij sportwedstrijden

Bij professionele sportevenementen moet u coronatoegangsbewijzen controleren van uw bezoekers. Publiek moet een (gratis) ticket hebben. Met vaste zitplaatsen kunt u 100% van de capaciteit gebruiken. Zonder vaste zitplaats is maximaal 75% van de bezoekerscapaciteit toegestaan.

Verder doet u een korte gezondheidscheck. En u geeft bezoekers de mogelijkheid om zich te registreren. Zij zijn niet verplicht om het registratieformulier in te vullen.

Publiek bij amateurwedstrijden heeft geen coronatoegangspas nodig. Voor afgeschermde locaties is een coronatoegangspas wel verplicht. Bijvoorbeeld op een finishterrein of een tribune. Dat geldt ook voor open locaties als een marathonparcours. Hier gelden de regels voor evenementen.

Kantines en buitenterrassen bij sportlocaties

Sport- en clubkantines mogen open. Hiervoor gelden de regels voor horeca tijdens corona.

Publiek bij professionele en amateurwedstrijden mag alleen met een coronatoegangspas de horeca op sportlocaties gebruiken. Sporters hebben hier geen coronatoegangspas voor nodig.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Antwoord voor bedrijven

088 - 042 44 00

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven