Regels voor winkels tijdens corona

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 1 min lezen

1,5 meter afstand houden is de centrale coronamaatregel, ook in winkels. Het dragen van mondkapjes is dan niet langer verplicht. Vanaf 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht.

Verder geldt:

  • Uw winkel mag weer open tijdens de reguliere wettelijke openingstijden.
  • U mag (tot 25 september) 1 bezoeker per 5 m2 in uw winkel toelaten.
  • U mag weer alcohol verkopen na 22.00 uur.
  • U moet (tot 25 september) een deurbeleid hebben, zodat mensen in en voor uw winkel 1,5 meter afstand houden. Maak in de winkel duidelijk hoeveel klanten er tegelijk in de winkel mogen zijn om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Ook voor warenmarkten geldt 1,5 meter afstand houden. Als het te druk wordt in de winkel, of klanten en personeel houden zich niet aan de regels, dan kan (een deel van) een locatie gesloten worden.
  • U bent als winkelier verantwoordelijk voor de veiligheid in de winkel. Uw klanten en uw personeel moeten zich aan de coronaregels houden. U moet de regels duidelijk maken bij de ingang en in de winkel. Werknemers die verkoudheidsklachten of koorts hebben moeten thuisblijven. U mag klanten weigeren. In noodgevallen kunt u de politie inschakelen, net als bij winkeldiefstal.
  • U moet winkelwagens, mandjes, scanners en pinautomaten regelmatig schoonmaken. U mag zelf kiezen of uw medewerkers de karretjes en mandjes schoonmaken, of dat de klant dit zelf moet doen.

Protocol verantwoord winkelen

Er zijn protocollen met de basisafspraken en richtlijnen voor de detailhandel:

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven