Samenwerking bij productontwikkeling: een kans

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Samenwerking in kennis en kansen

Waarom zelf het wiel uitvinden? Het benutten van kansen hoeft u niet altijd alleen te doen. Iedere dag zijn bedrijven zich aan het ontwikkelen. Nieuwe kansen dienen zich aan, maar hoe grijpt u die kans ook? Zeker wanneer de nieuwe kans buiten de competentie van het bedrijf ligt? Samenwerken met een partner kan dan de oplossing zijn.

Zelfde kans, verschillend perspectief

Is er aanvullende kennis en kunde nodig? Dan is samenwerken met anderen zeker van belang. Twee weten immers meer dan een. In een samenwerking tussen bedrijven werkt iedereen vanuit zijn eigen kerncompetentie.

Twee ondernemers kijken met een andere bril naar dezelfde kans en dezelfde problemen. In een samenwerking vullen partners elkaar daardoor aan, zowel met ideeën en kennis als met middelen. Samenwerken is daarom een krachtig middel voor het genereren van nieuwe business.

Samenwerken: een kans voor uw onderneming?

Vraag u geregeld af wat de kansen zijn voor uw bedrijf en wat u nodig hebt om deze kansen te benutten. Dit kan van alles zijn: kennis, kunde, ervaring of een netwerk. Bekijk vervolgens of u dit zelf in huis hebt. Zo niet, dan is samenwerken met een ander bedrijf altijd een interessante optie. Op dit moment zijn ontelbare bedrijven met elkaar aan het samenwerken om tot nieuwe producten en diensten te komen. Waar liggen voor u de kansen in samenwerking?

Ga in gesprek

Ga eens in gesprek met andere ondernemers waarmee u zou kunnen samenwerken. Natuurlijk is het hierbij vooral belangrijk dat het klikt. Later kan het gesprek verschuiven naar samenwerken, mogelijke business, gewenste output en de invulling van de samenwerking.

Deze informatie is geplaatst door

KVK