Stuiveling Open Data Award (SODA)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Let op: tijdelijk gesloten

Heeft u een toepassing gemaakt met open data van de Nederlandse overheid? Bijvoorbeeld een website, app of visualisatie. Dan kunt u meedoen met de Stuiveling Open Data Award (SODA).

De winnaar van de Stuiveling Open Data Award krijgt een geldbedrag om de toepassing verder te ontwikkelen of beschikbaar te stellen. Het (her)gebruiken van open data voor maatschappelijke, democratische of economische meerwaarde is hierbij belangrijk.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U heeft een website, app of andere toepassing gemaakt met open data van minimaal 1 publiek gefinancierde organisatie in Nederland, Aruba, Curaçao of Sint Maarten. (U mag daarnaast andere data gebruiken.)
  • De open data voldoen aan de voorwaarden (bijlage, pagina 5) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
  • U voldoet aan de eventuele licentievoorwaarden van de gebruikte data.
  • U stuurt maximaal 3 inzendingen in.
  • U moet aanwezig zijn tijdens de uitreiking.

Bekijk alle voorwaarden voor de SODA-award.

Hoe kunt u aanvragen?

De Stuiveling Open Data Award werd gehouden van 2016 tot en met 2020. Naar verwachting opent een nieuwe editie in 2022.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1