Dit artikel is gerelateerd aan:

Subsidie evenementen na verbod

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 2 min lezen

Bent u organisator van evenementen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Hiermee kunt u evenementen organiseren voor de periode tussen 1 juli en 31 december 2021. Verbiedt de Rijksoverheid het evenement toch vanwege de coronasituatie? Dan krijgt u compensatie.

De overheid wil met de subsidie de evenementbranche stimuleren om voorbereidingen te treffen voor evenementen na 1 juli. U krijgt maximaal 100% terug van de kosten die u maakte tot het moment van het verbod. Vraagt u subsidie voor meer dan 80% van de gemaakte kosten? Dan krijgt u voor het resterende deel een lening tegen 2% rente.

Tijdelijke uitbreiding garantieregeling

Vanaf 9 juli zijn de coronamaatregelen tot en met tenminste 13 augustus 2021 uitgebreid. Kunt u uw evenement niet binnen de maatregelen voor evenementen organiseren? Dan kan uw evenement niet doorgaan.

Om organisatoren van deze evenementen tegemoet te komen, verruimt het kabinet de garantieregeling voor geannuleerde evenementen. De verruiming duurt in ieder geval tot en met 3 september 2021 en bestaat uit:

 • verhoging van het subsidiepercentage naar 100% (zonder lening)
 • verlaging van het minimaal aantal eerdere edities van 2 naar 1
 • gemaakte kosten voor artiesten van buiten de EU vallen nu binnen de regeling voor de gehele periode van de garantieregeling (1 juli tot en met 31 december 2021)
De Europese Commissie moet nog akkoord geven op de voorgestelde maatregelen.

Wanneer komt u in aanmerking?

De subsidie is er voor organisatoren van festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen zoals vakbeurzen en congressen. Er geldt geen grens bij een bepaald budget of aantal bezoekers. Voorwaarden voor subsidie zijn:

 • Het evenement staat of wordt gepland tussen 1 juli 2021 en 31 december 2021.
 • Het is toegestaan om een evenement dat nu gepland staat vóór 1 juli 2021, te verplaatsen naar een datum tússen 1 juli 2021 en 31 december 2021.
 • Het evenement had de 2 (direct) voorafgaande edities een annuleringsverzekering.
 • Het evenement wordt georganiseerd in (Caribisch) Nederland.
 • De organisatie houdt zich aan de dan geldende corona- en veiligheidsmaatregelen.
 • Gratis evenementen vallen niet onder de regeling.
 • Het gaat om een publiek toegankelijk evenement, geen besloten evenement.
 • U bent verantwoordelijk voor het organiseren van het evenement én draagt het financiële risico.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de subsidie voor evenementen aanvragen bij RVO vanaf 18 juni tot en met 30 september 2021. U hoort binnen 4 weken of uw aanvraag is goedgekeurd.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven