Testbewijs voor evenementen en activiteiten (coronatoegangsbewijs)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 1 min lezen

Horeca, culturele instellingen en organisatoren van professionele sportwedstrijden kunnen er vanaf 5 juni voor kiezen om verplichte coronatoegangsbewijzen te gebruiken. Met deze testbewijzen zijn er net zoveel gasten toegestaan als er in een zaal of zaak passen, terwijl iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit. Voor doorstroomlocaties kunnen de testbewijzen nog niet worden gebruikt. De basisregels tegen corona blijven gewoon geldig.

Verder geldt:

  • Kinderen onder de 13 jaar hoeven zich niet te laten testen.
  • Mensen die zijn gevaccineerd hebben ook een testbewijs nodig. Een vaccinatiebewijs is (nog) niet geldig als alternatief voor een coronatoegangsbewijs.

Toegang tot evenementen vanaf 30 juni

Het kabinet wil dat er vanaf 30 juni weer evenementen mogelijk zijn met 100% van de bezoekerscapaciteit. Bezoekers hoeven tijdens het evenement geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel een coronatoegangsbewijs (testbewijs) of een herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Wat is een testbewijs?

Uw bezoekers doen een coronatest voordat zij uw evenement of activiteit bezoeken. Zij plaatsen hun (negatieve) testbewijs op de app CoronaCheck op hun smartphone. Ze kunnen er ook voor kiezen om het testbewijs uit te printen. Een testbewijs is maximaal 40 uur geldig.

Hoe controleert u of uw bezoeker negatief is getest?

Als organisator gebruikt u zelf de app CoronaCheck Scanner. U scant de QR-code op de smartphone of de schriftelijke testuitslag van uw bezoeker. U ziet vervolgens of de bezoeker negatief is getest. Bij een positieve test laat u de bezoeker niet binnen.

Hoe controleert u of het testbewijs van uw bezoeker is?

Het testbewijs dat u scant heeft (beperkte) persoonsgegevens. Deze vergelijkt u met het legitimatiebewijs van de persoon die het testbewijs aan u toont.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven