Tijdelijk Steunfonds voor lokale media

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Let op: gesloten

Lokale publieke omroepen, huis-aan-huiskranten en lokale nieuwsbladen en nieuwswebsites kunnen tijdens de coronacrisis geld krijgen uit het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening. Het gaat om een bijdrage die ervoor moet zorgen dat de lokale nieuwsvoorziening kan doorgaan tijdens de coronacrisis.

U kunt zelf berekenenExterne link hoeveel geld u kunt krijgen. Het minimum bedrag is € 4.000, ook als de berekening lager is.

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking voor een bijdrage uit het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • u voldoet aan de eisen voor lokale mediaExterne link
  • uw hoofdactiviteit is het verzamelen en publiceren van lokaal nieuws en het informeren van de lokale bevolking
  • u heeft het geld nodig om lokaal nieuws te blijven brengen tijdens de coronacrisis
  • u gebruikt het geld voor kosten die u maakt tussen 15 juni en 15 september 2020
  • uw organisatie heeft geen faillissement of uitstel van betaling aangevraagd op of na 15 maart 2020

U krijgt de bijdrage eerst in de vorm van een krediet. Achteraf beoordeelt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) of u het geld op de goede manier heeft besteed. Dan wordt het krediet omgezet in een subsidie en hoeft u het niet terug te betalen.

Let op: als u geld krijgt uit het Steunfonds Lokale Informatievoorziening dan kan dit gevolgen hebben voor andere steunmaatregelen die u ontvangt van de overheid. Bekijk voor u aanvraagt de voorwaarden van de andere regeling(en) die u gebruikt.

Verlenging aanvragen

Heeft u geld gekregen uit het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening voor de periode van 15 maart tot 15 juni? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. U kon tot en met 5 juli verlenging aanvragenExterne link via uw eigen account. U kunt op dit moment geen verlenging aanvragen.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening aanvragenExterne link van 22 juni tot en met 5 juli 2020. In september 2020 kunt een aanvraag doen voor de periode van 15 september tot en met 31 december 2020. U kunt op dit moment niet aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven