Tijdelijk Steunfonds voor lokale media

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Let op: gesloten

Lokale publieke omroepen en huis-aan-huiskranten kunnen tijdens de coronacrisis geld krijgen uit het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening. Het gaat om een eenmalige bijdrage die ervoor moet zorgen dat de lokale nieuwsvoorziening kan doorgaan tijdens de coronacrisis.

Wanneer komt u in aanmerking?

Het Steunfonds is voor huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen.

Hoeveel financiële ondersteuning u krijgt, is afhankelijk van uw oplage en bereik. Heeft u bijvoorbeeld een lokale omroep die 20.000 huishoudens bereikt? Dan kunt u in totaal € 6.600 aanvragen. Een huis-aan-huiskrant met een oplage van 20.000 kan € 13.200 aanvragen.

Als u aan de voorwaardenExterne link voldoet, krijgt u de bijdrage eerst in de vorm van een krediet. Achteraf beoordeelt de SvdJ of u het geld op de goede manier heeft besteed. Dan wordt het krediet omgezet in een subsidie en hoeft u het niet terug te betalen.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon de eenmalige bijdrage uit het Steunfonds aanvragenExterne link vanaf 11 april 2020 tot en met 19 april 2020 bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. U kunt niet meer aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven