Kinderopvangtoeslag hangt niet meer af van gewerkte uren

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2023

Wat verandert er?

Heeft u jonge kinderen? De hoogte van de toeslag voor kinderopvang hangt straks niet meer af van het aantal gewerkte uren.

Tot nu toe bepaalt het aantal uren van de ouder die het minste werkt de hoogte van de kinderopvangtoeslag. De koppeling aan de gewerkte uren is vooral ingewikkeld voor ouders die onregelmatig werken, zoals ondernemers. Zij vinden het lastig in te schatten hoeveel uren per maand ze gaan werken. Hierdoor kunnen ouders te maken krijgen met hoge terugbetalingen. Het kabinet wil dit voorkomen en het makkelijker maken voor ouders met jonge kinderen om te blijven werken.

Voor wie?

  • ondernemers met jonge kinderen

Wanneer?

Het Besluit kinderopvangtoeslag 2023 gaat naar verwachting in op 1 januari 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1