Dit artikel is gerelateerd aan:

Vereenvoudiging fiscale bijtelling fiets van de zaak

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: 1 januari 2020

Wat verandert er?

Fietst uw personeel op een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak? Dan gebruiken ze die fiets waarschijnlijk ook privé. Bijvoorbeeld voor het boodschappen doen of ophalen van de kinderen. Net als voor het privégebruik van een auto van de zaak, is er een bijtelling voor het privégebruik van de bedrijfsfiets. Nu is een kilometerregistratie daarbij nog verplicht.

Vanaf 2020 komt hier een standaardbedrag voor in de plaats, waarmee de medewerker het privégebruik kan afkopen. Net als voor het privégebruik van een auto van de zaak, komt er een vast percentage bijtelling voor het privégebruik van de bedrijfsfiets. Dit betekent dat uw personeel jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij hun inkomen moet bijtellen. Kilometers bijhouden is dan niet meer nodig.

Voor wie?

  • ondernemers van wie het personeel privé gebruik maakt van een fiets van de zaak.

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2020.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExterne link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven