Verklaring gezamenlijk vervoer aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Heeft u samen met andere ondernemers een bedrijf in het busvervoer of taxivervoer (vof)? Dan heeft u een verklaring gezamenlijk vervoer nodig als u een ondernemersvergunning voor taxivervoer of een communautaire vergunning voor busvervoer wil aanvragen. Met die verklaring zegt u dat de vennoten het taxibedrijf of het busbedrijf voor gezamenlijke rekening en risico leiden.

Gezamenlijkheidscriterium

U moet als vervoerder aan het gezamenlijkheidscriterium voldoen. Dat betekent dat alle ondernemers (vennoten) in het bedrijf hetzelfde risico lopen en hetzelfde verdienen. Of u aan het gezamenlijkheidscriterium voldoet, heeft te maken met:

  • Wordt de winst gelijk verdeeld?
  • Worden de kosten (voor bijvoorbeeld schadeverzekeringen en vervanging bij ziekte) gelijk verdeeld?
  • De aansprakelijkheid naar anderen.

Verklaring gezamenlijk vervoer aanvragen

Het formulier verklaring gezamenlijk vervoer staat op de website van Kiwa Register. U stuurt dit formulier mee met uw aanvraag voor de ondernemersvergunning of communautaire vergunning.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1