Verliesverrekening vennootschapsbelasting (vpb) onbeperkt meenemen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2022

Wat is er veranderd?

Bent u ondernemer? Voor het berekenen van de winst voor de vennootschapsbelasting mag u uw verliezen verrekenen met de winst. Vanaf het boekjaar 2022 kunt u verliezen onbeperkt meenemen naar toekomstige boekjaren. Voorheen was er een maximumtermijn voor carry forward van 6 jaar. De termijn voor verrekening bij carry back blijft 1 jaar.

Voor boekjaren die beginnen op of na 1 januari 2022 kunt u verliezen verrekenen met winst van het vorige boekjaar en de winsten van alle komende boekjaren. U kunt verrekenbare verliezen compenseren met toekomstige winsten (carry forward) of met winst uit het verleden (carry back).

In een volgend boekjaar mag u € 1 miljoen verrekenbaar verlies met de winst verrekenen. Boven de € 1 miljoen kunt u een eventueel resterend verrekenbaar verlies tot 50% met de resterende winst verrekenen.

Voor wie?

  • ondernemers die winsten en verliezen over verschillende boekjaren willen verrekenen

Wanneer?

De wijziging is ingegaan op 1 januari 2022.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1