Dit artikel is gerelateerd aan:

Verliesverrekening vennootschapsbelasting (vpb) onbeperkt

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2022

Wat verandert er?

Bent u ondernemer? Voor het berekenen van de winst voor de vennootschapsbelasting mag u uw verliezen verrekenen met de winst. Vanaf het boekjaar 2022 kunt u verliezen onbeperkt meenemen naar toekomstige boekjaren. Nu bestaat er nog een maximumtermijn voor carry forward van 6 jaar. De termijn voor verrekening bij carry back blijft 1 jaar.

Voor boekjaren die beginnen op of na 1 januari 2022 kunt u verliezen verrekenen met winst van het vorige boekjaar en de winsten van alle komende boekjaren. U kunt verrekenbare verliezen compenseren met toekomstige winsten (carry forward) of met winst uit het verleden (carry back).

In een volgend boekjaar mag u € 1 miljoen verrekenbaar verlies met de winst verrekenen. Boven de € 1 miljoen kunt u een eventueel resterend verrekenbaar verlies tot 50% met de resterende winst verrekenen.

Voor wie?

  • ondernemers die winsten en verliezen over verschillende boekjaren willen verrekenen

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2022.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven