Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeInternationaal ondernemen

Verpakkingseisen bij transporteren

Deze informatie is geplaatst door:KVKKVK< 1 min lezen

Een goede verpakking voor uw goederen moet aan allerlei eisen voldoen. Per land kunnen de voorschriften en eisen verschillen.

Zorg voor de juiste verpakking

Niet te licht, niet te zwaar, het juiste label: een goede verpakking voor uw goederen moet aan allerlei eisen voldoen. Deze eisen verschillen per land. De vervoerder is meestal aansprakelijk voor beschadigingen aan goederen, dus zal hij een goede verpakking eisen. Overleg vooraf met de vervoerder of verzender.

Verpakkingseisen per land

Voorschriften over verpakkingsmateriaal verschillen per land. Via het landenoverzicht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u bij veel landen de producteisen per land voor verpakkingen bekijken.

Tip: tape met uw bedrijfsnaam

Door uw zending zoveel mogelijk dicht te plakken met tape met uw bedrijfsnaam erop, maakt u diefstal moeilijker. Het valt zo eerder op als iemand uw doos opengemaakt heeft.

Verpakkingssymbolen

Er zijn allerlei internationale symbolen om aan te geven dat goederen op een speciale manier moeten worden gehesen, vervoerd of opgeslagen. Als u denkt dat uw zending een symbool nodig heeft, neem dan contact op met uw vervoerder. Die weet alles over de verpakkingssymbolen.

Verpakkingsafval

Er bestaan Europese wetten om het verpakkingsafval te verminderen. Hier heeft u mee te maken als fabrikant, distributeur en importeur van goederen uit landen buiten de EU. De Europa-portaalsite biedt op haar website informatie over de Europese richtlijn verpakking en verpakkingsafval.

Naar boven