Dit artikel is gerelateerd aan:

Vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling 2021-2022

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 15 december 2021

Wat verandert er?

Werkt u in de vuurwerkbranche? Er komt een tijdelijke vuurwerkverbod voor eindejaarsvuurwerk tijdens de jaarwisseling 2021-2022. De verkoop van consumentenvuurwerk is in december 2021 verboden.

Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de F1-categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes.

Steun voor bedrijven

De sector krijgt een vergoeding om het niet verkochte vuurwerk naar veilige opslaglocaties te vervoeren en daar op te slaan. Verkopers van vuurwerk krijgen ook een vergoeding voor gemiste inkomsten. Deze compensatieregeling wordt nog uitgewerkt.

Voor wie?

  • verkopers van vuurwerk
  • importeurs van vuurwerk

Wanneer?

De wijziging van het Vuurwerkbesluit gaat naar verwachting in op 15 december 2021. De wijziging is tijdelijk en komt op 2 januari 2022 weer te vervallen.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven