Zakelijk elektrisch rijden

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

± 2 min lezen

Ondernemers die elektrisch rijden, profiteren van financiële voordelen. Elektrisch vervoer is volop in ontwikkeling. E-bikes en elektrische scooters veroveren de stad. Er komen steeds meer elektrische auto’s en het aantal laadpalen neemt snel toe.

Bedenk welk elektrisch vervoermiddel past bij uw bedrijf

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en past bij een groen imago. Als u de stap maakt naar elektrisch vervoer, bedenk dan welk elektrisch vervoermiddel past bij uw onderneming. U kunt een elektrische auto kopen of leasen. Maar misschien past een elektrische scooter, fiets of step beter bij uw bedrijf.

Bekijk de financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden loont. Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstof- en onderhoudskosten. U kunt ook profiteren van belastingvoordelen:

Een milieuvriendelijke auto heeft een lagere bijtelling

Heeft u een auto van de zaak en gebruikt u die ook privé? Dan krijgt u bij uw belasting te maken met een bijtelling. Er geldt een lagere bijtelling voor elektrische auto's, waterstofauto's en zonnecelauto's. Bereken de bijtelling voor uw privégebruik.

Ga na of er subsidies zijn

Naast belastingvoordelen zijn er soms ook lokaal of regionaal subsidies voor de aanschaf van elektrische voertuigen en oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie. De subsidies van een aantal gemeenten staan op Nederland Elektrisch.

Elektrische auto serieus alternatief

De Rijksoverheid stimuleert elektrisch rijden omdat dit geen CO2 uitstoot. Grote autofabrikanten zetten al volop in op elektrische modellen. Ook het aantal laadpunten neemt flink toe. De elektrische auto is daarmee een serieus alternatief voor ondernemers die investeren in elektrisch rijden. Zeker voor bedrijven die te maken hebben met strenge milieuzones in de grote steden.

Uw eigen oplaadpunt bij uw bedrijf

Wilt u een eigen oplaadpunt bij uw bedrijfslocatie of bedrijfsterrein? De Startgids 'Laden van elektrische auto's op de zaak' helpt u bij de aanschaf van de juiste oplaadpaal voor uw elektrisch vervoer. Het is een stappenplan met aandacht voor bijvoorbeeld de oplaadsnelheid, het beheer, de kosten en fiscale regelingen en subsidies.

Volg de ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer

Nederland wil koploper zijn in elektrisch vervoer. De partijen die samenwerken in het Formule E-Team (FET) zorgen er met de Rijksoverheid voor dat elektrisch rijden verder ontwikkelt en aansluit bij trends in het buitenland. Met het portaal Nederland Elektrisch houdt het FET u op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit. Volg ook het nieuws over elektrisch rijden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). En hou de evenementenkalender van RVO in de gaten.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland