Balans privé en zakelijke financiën

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
1 min lezen
English version

U wilt de juiste balans tussen de inkomsten uit uw onderneming en uw privé inkomen vinden? Deze tips en tools geven u overzicht op uw financiële administratie.

Wijzer in geldzaken

U zoekt dé methode om uw administratie op te zetten en bij te houden? De website Wijzer in geldzaken helpt u uw overzicht in uw financiële situatie te bewaren of terug te vinden, waaronder de checklist: Geldzaken op orde.

Financiën: zakelijk en privé

Zowel zakelijk als privé wilt u uw financiën goed geregeld hebben. Het ‘Geldboek voor Ondernemers’ geeft u informatie over uw financiële rechten en plichten en helpt u uw financiële problemen te herkennen en op te lossen. Want “Hoeveel geld heeft u nodig om in uw levensbehoefte te kunnen voorzien?” en “Welke belastingvoordelen mag u toepassen?”.

Waarom een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening voor startende ondernemers en zzp'ers is niet verplicht, maar heeft wel voordelen. Waarom zou u dan een (duurdere) zakelijke rekening openen?

Inzicht in uw zakelijke financiën

Het meest voor de hand liggende voordeel is het hebben van duidelijker inzicht in uw zakelijke financiën. Zeker als startende ondernemer houdt u uw inkomsten en uitgaven nauwlettend in de gaten.

Uw privé financiën zijn privé

Voor de administratie wordt vaak een boekhouder in de arm genomen. Deze hoeft natuurlijk geen inzicht te hebben in uw privé financiën. Bovendien komt het professioneler over wanneer de naam van uw bedrijf aan de rekening is gekoppeld in plaats van uw eigen naam.

Grote verschillen, kies bewust

Genoeg redenen dus om inderdaad die zakelijke rekening te openen, maar welke kiest u?

U kunt gebruikmaken van vergelijkingssites voor zakelijk bankieren. Als u gaat vergelijken merkt u dat er flinke verschillen zijn in prijs en inhoud van de zakelijke pakketten. Bepaal voor uzelf wat het beste past bij uw bedrijf. Het is belangrijk om u goed te oriënteren en niet alleen het zakelijke pakket van uw privébank te bekijken.