Banklening

Deze informatie is geplaatst door

KVK

< 1 min lezen

De meest voor de hand liggende vorm van financiering is een lening bij de bank. U leent een bedrag dat u nodig heeft voor uw onderneming en betaalt dit vervolgens gespreid terug over een vastgestelde periode, verhoogd met een vaste of variabele rente.

Wat biedt de bank

Banken bieden verschillende kredieten of leningen, zoals een rekening-courant, een bedrijfskrediet of een bedrijfshypotheek. Daarnaast zijn er de zogenaamde starterskredieten: een pakket financiële diensten, speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers. Een banklening is goedkoper dan kapitaal van risico-investeerders.

Een goede voorbereiding vereist

Een banklening krijgt u niet zomaar. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Banken willen een ondernemingsplan zien, het liefst duidelijk samengevat op 1 A4tje, met daarin een financieringsplan en een inbreng van eigen vermogen.

Vergeet ook uw persoonlijke presentatie niet! Realiseert u zichtzelf dat u degene bent die het bedrijf gaat runnen en het hele plan gaat waarmaken. De bank wil altijd weten wat uw achtergrond, professionaliteit en betrouwbaarheid is. Kortom beschikt u over de juiste kennis om een bedrijf te runnen?

Financierbaarheid

De belangrijkste vraag die een bank zich stelt, is natuurlijk of u in staat bent de komende jaren de rente en aflossing te betalen. Hierbij wordt ook gekeken naar de financierbaarheid. Kunt u uw schuld aflossen in goede, maar ok in minder goede tijden?

Ga ook bij andere banken langs dan bij uw huisbank. De concurrentie is groot en banken willen graag nieuwe klanten binnenhalen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

KVK Financieringsdesk 0800-1014

Deze informatie is geplaatst door

KVK