Brexitloket

Deze informatie is geplaatst door

Brexitloket | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | KVK

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten. Dit noemen we Brexit. Sinds 1 februari is het VK geen EU-lidstaat meer. Nu geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In deze periode verandert er vrijwel niets voor bedrijven en burgers. De EU-regels en -wetten blijven geldig voor het VK. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Bereid u goed voor

Brexit heeft grote gevolgen voor bedrijven in Nederland en kan ook uw bedrijf raken. Benut daarom de relatief korte overgangsperiode om u voor te bereiden. Op het BrexitloketExterne link van de Rijksoverheid vindt u nieuws en actualiteiten rondom Brexit. Maar ook een overzicht van de gevolgen van Brexit. Daarnaast kunt vragen stellen en een Brexit Impact Scan doen. Bekijk ook de gevolgen van Brexit voor Nederlandse ondernemers.

Specifieke vragen per branche

Stel uw specifieke vragen over Brexit aan een medewerker van de Nederlandse Ambassade in LondenExterne link. Iedere medewerker heeft kennis over een sector zoals landbouw, smart-energy of transport en logistiek.

Brexit Impact Scan

Met de Brexit Impact ScanExterne link ziet u snel of Brexit u raakt. Aan de hand van een aantal vragen laat de scan de effecten zien van Brexit voor uw bedrijf.

Brexit-toolkit Douane

U heeft een aantal maanden nodig om uw bedrijf voor te bereiden op de nieuwe douaneformaliteiten. De Brexit-toolkit van de DouaneExterne link toont stap voor stap wat u moet doen om de handel met het VK straks soepel te laten verlopen.

Deze informatie is geplaatst door

Brexitloket
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
KVK