Dit artikel is gerelateerd aan:

Depositogarantiestelsel bij faillissement van uw bank

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen

Is uw bank failliet gegaan? Dan kan uw onderneming een beroep doen op de Nederlandse Depositogarantie van De Nederlandsche Bank (DNB). Het geld op uw bankrekening is met de depositogarantieregeling beschermd tot € 100.000. U krijgt het geld terug.

Voorwaarden Depositogarantie

De garantie (bescherming) uit het Depositiogarantiestelsel geldt per persoon, per bank. Er zijn 3 voorwaarden waaraan u moet voldoen:

  • Uw bank neemt deel aan de Nederlandse Depositogarantie en staat in het register Nederlandse Depositogarantie.
  • Uw zakelijke bankrekening valt onder de Nederlandse Depositogarantie.
  • U bent rekeninghouder.

Wanneer wordt uw zakelijke rekening apart beschermd van uw privérekening?

Soms is uw zakelijke rekening apart beschermd van uw privérekening. Dit hangt af van de rechtsvorm van uw onderneming. Heeft u een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid? Bijvoorbeeld een eenmanszaak. Dan wordt het geld van uw zakelijke rekening opgeteld bij uw privérekening van dezelfde bank. Van het totaalbedrag krijgt u tot € 100.000 vergoed.

Heeft uw organisatie een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid? U heeft bijvoorbeeld een stichting of een besloten vennootschap (bv). Dan is de zakelijke rekening van uw organisatie apart van uw privérekening beschermd. Ook als deze rekeningen bij dezelfde bank staan. Voor elke rekening kunt u een vergoeding tot € 100.000 krijgen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven