HomeEvenementen

Factfindingmissie Waterbehandeling in India

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Marktkansen in India

India heeft een grote bevolking van ongeveer 1,4 miljard mensen. Het land staat voor veel uitdagingen op het gebied van afvalwater. De AMR (Antimicrobiële Resistentie)-pandemie zorgt bijvoorbeeld voor ernstige problemen. De oorzaak daarvan is antibiotica dat in het afvalwater terechtkomt vanuit ziekenhuizen en vanuit de farmaceutische industrie.

In India gebruiken veel mensen oppervlaktewater. Daarom is AMR daar de oorzaak van ernstige gezondheidsproblemen. India moet daarom het afvalwater behandelen dat komt vanuit ziekenhuizen, de farmaceutische sector en uit huishoudens. Daar zijn producten en diensten, deskundigheid, en innovaties uit het buitenland voor nodig.

Nederlandse bedrijven en organisaties hebben veel kennis van de zuivering van afvalwater. Ook weten zij veel van het verhelpen van AMR. Op de grote, Indiase markt zijn er daarom voor Nederland goede marktkansen.

Voor wie?

Deze missie is vooral interessant voor bedrijven die zich toeleggen op het zuiveren van afvalwater om AMR te voorkomen. Maar ook voor bedrijven die zich richten op de farmaceutische sector, ziekenhuizen of gemeenschappelijke waterzuiveringen.

Ook innovatieve start-ups en kennisinstellingen zijn welkom. Deze missie biedt naast inzicht in de Indiase markt, ook een netwerk voor wie zoekt naar:

  • nieuwe, buitenlandse markten
  • technologische partnerschappen
  • investeringsmogelijkheden

Waarom deelnemen?

  • Netwerken. U komt in contact met Indiase beleidsmakers, zakenpartners en specialisten uit de watersector (mogelijk met bijzondere aandacht voor de farmaceutische sector).
  • Marktinzicht. Wij geven u uitgebreide informatie over de Indiase markt voor waterbehandeling, de wet en over zakelijke kansen.
  • Bezoeken aan projecten. Tijdens deze missie bezoekt u waterbehandelingsprojecten in New Delhi, Hyderabad en Mumbai.
  • Workshops en seminars. U doet mee aan discussies over de laatste ontwikkelingen en innovaties in waterbehandeling, vooral tegen AMR.
  • Vakbeurs IFAT 2024 in Mumbai, India. Op deze gerenommeerde vakbeurs ziet u de nieuwste technologieën en oplossingen op het gebied van waterbeheer en -behandeling. U kunt daar samenwerkingspartners vinden.

Gebruik deze unieke kans om uw bedrijf internationaal uit te breiden. En om uw marktkansen te onderzoeken binnen deze belangrijke sector in India.

Deelname en kosten

Deelname aan deze factfindingmissie is gratis. Aanmelden is verplicht.

Let wel op: reis- en verblijfkosten zijn voor uw eigen rekening.

Aanmelden

Onderzoek uw marktkansen in India. En draag bij aan een duurzamere en gezondere wereld. Wij verwelkomen u graag tijdens deze missie naar India. Meld u daarom aan via de knop hieronder.

U kunt aanmelden tot uiterlijk 15 september.

Meld u aan

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze missie? Wij helpen u graag. Neem contact op met:

Bart Hofenk, programmamanager Partnerships bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)E: bart.hofenk@rvo.nl