HomeEvenementen

Handelsmissie voor start-ups naar CES 2025 Las Vegas

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 4 min lezen

Nederlandse start-up missie naar CES 2025

Tijdens CES 2025 is Nederland aanwezig met de latest & greatest van NL tech innovation start-ups.

Consumer Electronic Show (CES) groeide sinds 1967 uit tot hét internationale technologie-evenement. De plek waar de techwereld elk jaar samenkomt. CES 2024 trok meer dan 138.000 deelnemers uit meer dan 161 landen en regio's. Daarmee is CES in Las Vegas een perfecte springplank voor de nieuwste innovaties. Het is ook een mooie plek om in contact te komen met investeerders, andere bedrijven en mogelijke klanten. Daarnaast biedt CES de mogelijkheid om uw innovaties aan de internationale media te tonen. Gebruik deze unieke kans.

De kick-off van de Nederlandse CES-missie vindt plaats op 15 oktober 2024 tijdens CES Unveiled Amsterdam. Daarnaast is er een uitgebreid voorbereidingsprogramma met coaching, PR-ondersteuning en masterclasses.

CES Unveiled Amsterdam

Als deelnemer van CES Las Vegas doet u automatisch mee met CES Unveiled in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Dit is het preview-evenement en de officiële start van de Nederlandse inzending naar CES 2025. Het is een uniek mediamoment waarbij we aan de internationale media bekendmaken welke bedrijven meedoen.

Tijdens CES Unveiled Amsterdam kunt u uw bedrijf presenteren aan een breed publiek van bedrijven, business leaders, regionale start-up hubs, de media en investeerders.

Eureka Park is 'the place to be'

Ons start-up paviljoen op Eureka Park, Netherlands Tech Square, is dé plek op CES waar de nieuwste en meest innovatieve Nederlandse start-ups zich presenteren.

Welke start-ups komen in aanmerking?

Wij selecteren start-ups die binnen de categorieën van De Nationale Technologiestrategie vallen. Maar we nodigen ook andere innovatieve en gemotiveerde start-ups uit om zich aan te melden.

Daarnaast krijgt generatieve Artificial Intelligence (AI) een centrale plek binnen de missie. Voor jonge techbedrijven in deze sector is dit een unieke kans om zich wereldwijd te oriënteren en te laten zien.

Een onafhankelijke jury selecteert aangemelde bedrijven op basis van de voorwaarden hieronder. Daarnaast moeten de bedrijven ook goedkeuring krijgen van de Consumer Technology Association (CTA), de beursorganisatie achter CES Las Vegas.

Voorwaarden deelname

U kunt meedoen als uw start-up is goedgekeurd door de beursorganisatie en voldoet aan de volgende eisen:

 • U past binnen het door CTA vastgestelde interessegebied, en vertegenwoordigt een van de technologieën waar Nederland zich op internationale schaal in onderscheidt.
 • Uw product of dienst is innovatief en disruptief.
 • U kunt uw product of dienst demonstreren met een functionerend businessmodel.
 • U heeft de ambitie om op korte termijn internationaal op te schalen
 • Uw bedrijf voldoet aan de extra eisen van de CTA voor deelname aan het start-up paviljoen op Eureka Park.

Kosten en subsidie

Meedoen aan deze missie kost ongeveer € 4.400 exclusief btw per start-up. Het precieze bedrag stellen wij later vast. Het bedrag dekt:

 • standhuur in Las Vegas;
 • standbouw in Las Vegas;
 • deelname aan CES Unveiled in Amsterdam;
 • deelname aan het voorbereidingsprogramma.

N.B. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Standhuur en -bouw

Het bedrag dekt de huur en bouw van een basisstand. Wilt u extra stoelen of een extra scherm, dan kunt u dit huren via Export Partners.

Export Partner verzorgt dit jaar de logistieke organisatie van deze handelsmissie.

Subsidie is mogelijk

Als u aan de juiste voorwaarden voldoet, kunt u de helft van de deelnamekosten vergoed krijgen. Lees hieronder of u recht heeft op deze subsidie. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, betaalt u ongeveer € 4.400 per start-up.

Voorwaarden subsidie

U heeft in principe recht op subsidie als u zich op tijd inschrijft voor de missie en voldoet aan de volgende voorwaarden:

 1. U bent een mkb-bedrijf.
 2. Uw deelname is geaccepteerd door CTA.

U bent verplicht een verklaring de-minimissteun te laten zien bij de aanvraag van de subsidie waarvoor de De-minimisverordening geldt. Lees meer over de extra voorwaarden voor subsidies.

Belangrijke data en deadlines

 • Saturday 20 July 2024Sluitingsdatum voor aanmelding handelsmissie CES 2025Deadline
 • Wednesday 31 July 2024Geselecteerde deelnemers krijgen bericht over deelname

Schrijf u in voor CES Innovation Awards 2025

Wij raden u aan om in te schrijven voor de CES Innovation Awards 2025. Doe dit vóór half september 2024.

Aanmelden

Schrijf u in voor de CES-missie naar Las Vegas. De uiterste aanmelddatum is 20 juli 2024.

Wij selecteren maximaal 50 start-ups voor deze missie. Eind juli hoort u of u bent geselecteerd.

Vrouwelijk ondernemerschap

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender, maar wij dagen u uit om binnen uw eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie.

Organisatie

RVO organiseert deze missie namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wij doen dit in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het consulaat-generaal in San Francisco en andere publieke en private partners.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de CES-missie? Neem dan contact op met een van de volgende personen:

Bezoek de website van CES voor algemene informatie over de beurs.