Innovatiemissie Frankrijk: Cybersecurity
Bent u werkzaam in Nederland en actief in het veld van cybersecurity? Bent u geïnteresseerd in het verkennen van de kansen en ontwikkelingen van cybersecurity in Frankrijk? Ga dan mee met deze innovatiemissie voor deze sleuteltechnologie naar Frankrijk van 31 maart tot en met 2 april 2025.
Details
- Ma 31 mrt – wo 2 apr 2025Parijs, Frankrijk
Deelname informatie
- Kosten: € 250 per persoon, exclusief btw.
- Meld u voor 12 februari 2025 aan.
Voor wie
Bent u een professional in de cybersecurity of werkt u bij een kennisinstelling die zich met dit onderwerp bezighoudt? Dan is deze innovatiemissie bedoeld voor u.
Doelen missie
Met deze missie:
- verkent u de kansen en ontwikkelingen in Frankrijk op het gebied van cybersecurity voor zowel onderzoek als bedrijfsleven;
- maakt u verbinding met Franse instellingen, onderzoekscentra en bedrijven die voorop lopen in digitale technologieën;
- ontdekt u kansen om eindmarkten voor cybersecurity te betreden in Frankrijk.
Voorlopig programma
Individuele voorkeuren en doelen van deelnemers worden zoveel mogelijk meegenomen in de ontwikkeling van het programma. De missie vindt plaats tijdens het InCyber Forum in Lille (van 1 tot 3 april 2025). Dit forum wordt als onderdeel van het programma bezocht. Het voorlopige programma van de innovatiemissie is nu als volgt:
- dag 1 (31 maart): bezoek aan de Cyber Campus La Défense, Parijs | netwerk- en pitchmomenten.
- dag 2 (1 april): bezoek aan InCyber Forum Lille met gepersonaliseerde bezoeken aan verschillende exposanten en netwerkmomenten.
- dag 3 (2 april): ontmoetingen en -matchmaking met Cyber Campus-organisatie Lille gecombineerd met een bedrijfsbezoek aan de beurs (in voorbereiding, informatie volgt).
- dag 4 (3 april): Op deze dag heeft u zelf de mogelijkheid om nog een dag langer op het InCyber Forum te verblijven (op eigen kosten).
Kosten
De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 exclusief btw per persoon. Hierbij is inbegrepen:
- deelname aan het collectief programma;
- transfers van en naar programmaonderdelen;
- lunch en diners als dit is vermeld in het programma.
Deelname is exclusief:
- reis- en verblijfskosten;
- alle individuele kosten, zoals persoonlijke transfers, lunches en diners buiten het programma om.
Aanmelden
Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór woensdag 21 februari 2025 aan via het online registratieformulier. Deze verkennende missie is kleinschalig opgezet. Per organisatie streven we naar maximaal 1 deelnemer. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is er mogelijk nog een 2e deelnemer toegestaan.
Uw definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken en hoe goed uw expertise binnen de scope en het doel van de missie past. Registratie betekent daarom nog niet of u wordt toegelaten tot de missie. U krijgt een definitieve bevestiging van deelname na sluiting van de registratie.
Meer weten?
Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met:
- Bob Hengeveld, bob.hengeveld@rvo.nl
- Joannette Polo, Netherlands Innovation Network France, joannette.polo@minbuza.nl
- Of stuur een e-mail naar innovatiemissies@rvo.nl
Achtergrond
Cybersecurity is een belangrijke sleuteltechnologie voor Nederland. Door de toenemende digitalisering van de samenleving is cybersecurity een essentiële voorwaarde voor:
- het beschermen van de nationale veiligheid;
- economische stabiliteit; en
- andere maatschappelijke belangen van Nederland.
Gerichte investeringen in kennis en innovatie in cybersecuritytechnologieën en de toepassing ervan in onze economie en samenleving zijn nodig om nieuwe digitale dreigingen in de toekomst tegen te gaan.
Belang van cybersecuritytechnologieën
Cybersecuritytechnologieën zijn essentieel voor het ontwikkelen en succesvol toepassen van alle digitale sleuteltechnologieën. Voor uitdagingen in de cybersecurity is een multidisciplinaire aanpak nodig. In deze aanpak wordt technische en niet-technische kennis gecombineerd om de juiste beslissingen op de lange termijn te nemen.
Ook belangrijk is het om de samenwerking te zoeken met vertegenwoordigers van Nederlandse sectoren waar grote transities plaatsvinden, zoals de energie-, logistieke, chip- en maakindustrie- en maritieme sectoren. Bij deze transities moeten cybersecurity-principes in de toeleveringsketen worden opgenomen om ze cyberbestendig te maken. Voorbeelden van principes zijn: cybersecurity-by-design en cybersecurity-by-default. Lees meer over dit onderwerp in de Nationale Technologiestrategie.
Momentum in bilaterale relatie in cybersecurity
Frankrijk en Nederland hebben 2025 gedefinieerd als een 'economisch jaar' met veel activiteiten tussen de 2 landen. Cybersecurity is één van de prioriteiten. Het cybersecuritypartnerschap tussen Nederland en Frankrijk heeft aanzienlijke ontwikkelingen doorgemaakt. Met name na het Memorandum of Understanding (MOU) van 2021 tussen de ONE Conference in Nederland en het Forum International de la Cybersécurité (FIC), nu bekend als Forum InCyber Europe.
Sinds de oprichting in 2007 is dit forum uitgegroeid tot een van de toonaangevende cybersecurity-evenementen in Europa en een uitstekende gelegenheid om op één plek verbinding te maken met het Franse ecosysteem. Dit partnerschap heeft geleid tot verschillende gezamenlijke handels-, innovatie- en overheidsmissies die een diepe samenwerking tussen de 2 landen bevorderen.
Het InCyber Forum, gehouden in Lille, is een belangrijk platform geworden om verbinding te maken met het Franse cybersecurity-ecosysteem en kansen te verkennen in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de biowetenschappen en de landbouw.
Daarnaast zijn er meerdere 'duplex-evenementen' georganiseerd, waardoor de Franse en Nederlandse ecosystemen in realtime discussies konden voeren over verschillende onderwerpen via liveverbindingen tussen Parijs en Den Haag. Deze evenementen, die sterk worden ondersteund door beide ambassades en vaak worden gehost door hun respectievelijke ambassadeurs, hebben de bilaterale relatie verder versterkt. Dit biedt kansen voor het Nederlandse ecosysteem dat we verder willen verkennen met deze innovatiemissie.
NL Paviljoen
Tijdens het Forum InCyber Europe is er een Nederlands Paviljoen, waar Nederlandse cybersecuritybedrijven zich kunnen presenteren aan een internationaal publiek. Het is mogelijk om tijdens het evenement een plek in het NL Paviljoen in te nemen en dit te combineren met de innovatiemissie. Let op: meld u apart aan voor een plek. Houd er ook rekening mee dat hier extra kosten aan zijn verbonden.