HomeEvenementen

NL Paviljoen op de Saharabeurs in Egypte

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

NL Paviljoen op Sahara 2024

Sahara is de internationale landbouwbeurs van Noord-Afrika en de MENA-regio. De geslaagde editie van 2023 bracht meer dan 200 exposanten uit de agrofoodsector en 20.000 bezoekers uit 22 landen samen. De focus van deze beurs ligt op tuinbouw (open en bedekte teelt) en water- en energiebesparing.

In het internationale gedeelte van de landbouwvakbeurs organiseren wij een NL Paviljoen. Deze fysieke plek biedt ruimte aan 15 tot 20 Nederlandse bedrijven of organisaties. Hier kunnen zij zich presenteren, netwerken en kennis delen.

Programma

De Saharabeurs duurt van 15 tot en met 17 september. Op deze dagen willen wij een seminarprogramma aanbieden over klimaatslimme land- en tuinbouw. Dit sluit aan bij de activiteiten van de meerjarige combitrack Klimaat- en waterslimme landbouw.

Daarnaast organiseren wij een netwerkreceptie. Op de dag na de beurs (18 september) bieden wij een bedrijvenbezoek aan. We horen graag of u hier ook aan wilt meedoen. Dit kost geen extra geld.

Deelname en kosten

  • Kosten: € 500 per organisatie, exclusief btw (maximaal 2 personen).
  • Kosten iedere extra persoon: € 250, exclusief btw.
  • Exposantenkosten: US$ 550, exclusief btw.

Aanmelden

Heeft u interesse in deelname aan het NL Paviljoen? Meld u dan nu aan. De uiterste aanmelddatum is 14 juni.

Let op: een ontvangstbevestiging van uw aanmelding betekent niet dat uw deelname bevestigd is. De bevestiging of u wel of niet kunt deelnemen, komt later.

Organisatie

Het LNV Attaché Netwerk Egypte en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren dit NL Paviljoen op Sahara 2024. Zij doen dit samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bent u een ondernemende vrouw met internationale ambities?

De overheid zet zich in voor meer diversiteit. Zij moedigt daarom specifiek vrouwelijke ondernemers aan om de internationale stap te maken via de campagne Groei over Grenzen. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller. Door mee te gaan met deze missie breidt u uw netwerk uit en vergroot u uw internationale kansen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Nederlandse overheid vindt internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om mee te kunnen doen aan deze missie. Om te beoordelen of uw organisatie voldoet aan de voorwaarden, vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Heeft u inhoudelijke vragen, neem dan contact op met:

Renate Douwes, Business Development Coördinator Noord-Afrika en Senegal bij RVOE: renate.douwes@rvo.nl

Heeft u vragen over het NL Paviljoen, neem dan contact op met:

Ka Keung Leung, Projectmanager Missies en Beurzen bij RVOE: strategischebeurzen@rvo.nl