HomeEvenementen

Women Entrepreneurship Exchange handelsmissie naar L.A.

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Women Entrepreneurship Exchange

Heeft u de ambitie om zaken te doen in de Verenigde Staten? Door mee te gaan met deze handelsmissie krijgt u inzicht in de markt van Los Angeles, doet u waardevolle kennis op, én breidt u uw netwerk uit met relevante Nederlandse en Amerikaanse contacten.

Zakendoen in Los Angeles

Los Angeles is een levendige en diverse stad die een bloeiende omgeving biedt voor vrouwelijke ondernemers. Het is de grootste stad in de staat Californië en de op een na grootste stad in de Verenigde Staten.Het ondernemersecosysteem van de stad biedt talloze kansen, middelen en ondersteuningsnetwerken, die speciaal zijn afgestemd op het versterken van vrouwelijk ondernemerschap.

Een van de belangrijkste sterke punten voor vrouwelijke ondernemers in Los Angeles is de aanwezigheid van een diverse en inclusievegemeenschap. Vrouwen met verschillende achtergronden komen samen om hun ervaringen en kennis te delen. Dit maakt Los Angeles de ideale landingsplek voor internationale ondernemers.

Voor wie?

Deze missiericht zich op Nederlandse vrouwelijke ondernemers met:

 • een geregistreerd bedrijf in Nederland;
 • de ambitie om hun bedrijf uit te breiden naar de Verenigde Staten;
 • producten of diensten uit een van de volgende sectoren:1. Life Sciences & Health2. Lifestyle and Consumer Products3. Media & Advertisement

Wat kunt u verwachten?

Met deze missie willen wij veelbelovende Nederlandse vrouwelijke ondernemers helpen bij hun internationale groei. De missie naar Los Angeles biedt een mooie kans om:

 • kennis op te doen over de markt in Los Angeles;
 • verbinding te maken met gelijkgestemde vrouwelijke ondernemers uit Nederland en Los Angeles;
 • ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren.

Het programma is nog in ontwikkeling. Het voorlopige programma bestaat uit de volgende programmaonderdelen:

 • introductie over de markt in Los Angeles en over focussectoren;
 • gezamenlijkebedrijfsbezoeken;
 • groepsactiviteiten om medeondernemers beter te leren kennen;
 • een seminar met panels en workshops over de focussectoren en zakendoen in Los Angeles;
 • netwerkevenementen waar u (nieuwe) lokale ondernemers en stakeholderskunt ontmoeten;
 • lokale ondersteuning van de NBSO in Los Angeles en het consulaat-generaal in San Francisco.

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (max 2 deelnemers). De prijs is inclusiefdeelname aan collectieveprogrammaonderdelen en collectief vervoer. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Definitieve deelname is afhankelijk van het aantal beschikbare plekken. Daarbij kijken wij ook hoe goed uw product of dienst past binnen de scope en het doel van de missie.

Aanmelden

Let op! Het aantal plaatsen voor deze handelsmissie naar Los Angeles is beperkt. Meld u daarom snel aan. De uiterste aanmelddatum is 1 juli 2024.

Meld u nu aan

Online kick-off – 6 augustus

Wanneer uw deelname aan de missiedefinitief is, ontvangt u van ons een uitnodiging voor de online kick-off op 6 augustus.Tijdens deze bijeenkomst bereiden we u voor op het bezoek aan Los Angeles. U krijgt ook een overzicht van het programma en de praktische zaken.

Meer weten?

Heeft u vragen over de Women Entrepreneurship Exchange handelsmissie? Neem dan contact op met:

Iris van NoordAdviseur Internationale Programma's, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)E: iris.vannoord@rvo.nl