HomeEvenementen

Workshop: Internationaal innoveren - netwerken, financiële steun en IE

Onze adviseurs weten heel veel over internationaal samenwerken en innoveren. Zij kunnen u helpen inzicht te geven in belangrijke kennis over en ontwikkelingen in landen, of met het vinden van een betrouwbare samenwerkingspartner. Maar ook voor financiële regelingen kunt u bij ons terecht: er zijn interessante subsidieregelingen speciaal voor internationaal georiënteerde bedrijven. En bent u zo ver dat u de markt op gaat of gaat samenwerken? Dan is onze expertise op het gebied van IE erg handig: u wilt toch ook een succes maken van uw merk, model of innovatie op die nieuwe markt?

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor technisch innoverende bedrijven die bezig zijn met het opzetten van een business case, al een prototype hebben en al een IE-recht hebben aangevraagd.

Programma

Het programma is als volgt:

  • IE-strategieWe starten met een presentatie over IE-strategie door Dynion Bakker, adviseur Intellectueel Eigendom bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tijdens deze presentatie krijgt u handvatten hoe u binnen uw bedrijfsstrategie IE zo goed mogelijk inzet om uw bedrijfsdoelen te halen. U leert welke IE-rechten wanneer belangrijk zijn als het gaat om onderwerpen zoals productinnovatie, merkidentiteit opbouwen en marktpositie versterken. Ook krijgt u inzicht in het structureren van geheimhouding.
  • Eurostars en innovatiemissiesJelle Knop, RVO-adviseur Eurostars, geeft een presentatie over Eurostars en innovatiemissies.Eurostars is een Europees innovatieprogramma en geeft projecten financiële steun via de nationale overheid van ieder deelnemend land. Het programma helpt (kleine) bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Tijdens deze presentatie krijgt u informatie over Eurostars, wat voor projecten goed passen binnen het programma, wie subsidie kan krijgen en hoe dat proces werkt.Hierbij zijn innovatiemissies van RVO een uitstekende manier om contact te leggen met internationale samenwerkingspartners. Tijdens innovatiemissies ontdekken we samen met u de mogelijkheden voor internationale samenwerking op het gebied van innovatie. Ook werken we aan het verder uitbouwen en versterken van internationaliseringsactiviteiten van de topsectoren.
  • Vragen en netwerkenNa de presentaties is er ruimte voor vragen en kunt u netwerken, met een hapje en een drankje.

Aanmelden

Meld u aan via het online registratieformulier.

Wij rekenen op uw komst. Kunt u toch niet bij de workshop aanwezig zijn? Meld u dan af, zodat iemand anders in uw plaats kan deelnemen.

Meer weten?