MenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Gasinstallaties keuren

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Wilt u bij uw bedrijf gasinstallaties keuren of inbouwen in motorvoertuigen? Dan moet u erkenning gasinstallaties aanvragen bij de RDW.

Erkenning gasinstallaties aanvragen

Zonder erkenning van de RDW mag u geen gasinstallaties (LPG) inbouwen en keuren. Om erkenning te krijgen, moet u aan bepaalde eisen en voorwaarden voldoen. U moet bijvoorbeeld minimaal 1 werknemer hebben met een diploma LPG-technicus.

Voldoet u aan alle regels? Dan kunt u de erkenning gasinstallaties aanvragen bij de RDW.

Na uw aanvraag

Na uw aanvraag krijgt u een RDW-certificaat. U moet dit certificaat na ontvangst binnen 2 weken installeren op uw computer. Een toezichthouder van de RDW komt langs om uw bedrijf te controleren.

Voldoet u aan alle regels voor de erkenning? Dan krijgt u de erkenning en mag u beginnen. U moet zich daarna houden aan de regels voor keuren en inbouwen.

Afmelden van een voertuig

Nadat u een voertuig heeft gekeurd, moet u het voertuig afmelden. De RDW controleert door middel van steekproeven. Krijgt u een steekproef? Dan moet het voertuig in uw werkplaats blijven. Binnen 90 minuten komt er een controleur van de RDW bij u langs.

Bepaalde voertuigen mag u niet afmelden. Bijvoorbeeld voertuigen waarbij het identificatienummer ontbreekt of niet leesbaar is.

Naar boven