Inschrijven in het register voor telecombedrijven en postvervoerders

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version

Bent u postvervoerder of heeft u een telecombedrijf? Dan moet u zich registreren bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Als u bent geregistreerd, staat u in het openbaar register met geregistreerde post- en telecombedrijven van de ACM. Hierin staan alle bedrijven die actief zijn op het gebied van post of telecommunicatie.

Zo registreert u uw post- of telecombedrijf

U moet registratie aanvragen bij de ACM. Als postvervoerder kunt u zich registreren met het Registratieformulier Postvervoerders. U vult daar onder meer in wat voor postdiensten u precies aanbiedt.

Heeft u een telecombedrijf? Dan meldt u zich aan via Registratie telecomaanbieders. U omschrijft welke communicatiediensten u levert.

Sommige ondernemingen betalen jaarlijks een vergoeding aan de ACM. Dat hangt onder meer af van de omzet van een bedrijf.

Wijzigingen doorgeven

Stopt u met uw bedrijf of draagt u uw werkzaamheden over? Dan geeft u dit direct aan de ACM door. Ook andere veranderingen bij uw post- of telecombedrijf meldt u bij de ACM.

Omzet en tarieven doorgeven

Als postvervoerder of als telecomaanbieder moet u ieder jaar uw omzet doorgeven aan de ACM. Bent u pakketvervoerder, dan geeft u ook het aantal verwerkte pakketten door. Ook de tarieven voor post en pakketten naar het buitenland moet u melden.

Briefgeheim en klachten

Postvervoerders moeten ervoor zorgen dat ze het briefgeheim niet schenden. U moet post van verzender tot ontvanger veilig behandelen. Ieder post- en telecombedrijf moet een regeling hebben voor de behandeling van klachten.

Dit artikel is gerelateerd aan: