Zoeken

Inschrijven in het register voor telecombedrijven en postvervoerders

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Bent u postvervoerder of heeft u een telecombedrijf? Dan moet u zich registreren bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Uw registratie neemt ACM op in een openbaar register. Hierin staan alle bedrijven die actief zijn op het gebied van post of telecommunicatie.

Gratis registratie en vergoeding

Gratis registratie moet u aanvragen bij ACM. Sommige ondernemingen betalen jaarlijks een vergoeding aan ACM. Dat hangt ondere andere af van de behaalde omzet.

Wijzigingen doorgeven

Als er na registratie iets verandert, moet u dit direct laten weten aan ACM. Stopt u met uw bedrijf of draagt u uw werkzaamheden over? Dan geeft u dit ook door.

Regels postbezorging

Als postvervoerder moet u ervoor zorgen dat u het briefgeheim niet schendt. Dit betekent dat u post van verzender tot ontvanger veilig moet behandelen. Ook moet u een regeling hebben voor de behandeling van klachten.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1