Inschrijven op aanbestedingen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Wilt u een opdracht voor de overheid doen? Dan moet u inschrijven op een aanbesteding en een offerte opstellen. De opdrachtgever kiest voor de beste aanbieding.

Inschrijven op aanbesteding

Het inschrijven op een aanbesteding gaat online via Tenderned. Op Tenderned.nl vindt u de opdrachten van de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en publiekrechtelijke instellingen. U kunt de aanbestedingsstukken bekijken en inschrijven op een aanbesteding.

Aanbestedingsformulier

Als u zich wilt inschrijven op een aanbesteding, moet u een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) invullen. Dat is een eigen verklaring over uw financiële situatie, uw bekwaamheid en geschiktheid voor de aanbestedingsprocedure. U hoeft bij het UEA-formulier nog geen bewijstukken mee te sturen. Als de overheidsorganisatie van plan is om u de opdracht te geven mag de overheidsorganisatie eventueel naar de bewijsstukken vragen.

Gedragsverklaring aanbesteden

Heeft u de opdracht gekregen? Dan kan de opdrachtgever een Gedragsverklaring aanbesteden (GVA) van u vragen. Een GVA is een verklaring dat er geen bezwaren zijn dat u zich inschrijft op een overheidsopdracht. Justis controleert of u bijvoorbeeld een misdrijf heeft begaan. Of dat u een beschikking heeft gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) of de Europese Commissie (EC).U vraagt een GVA aan bij Justis.

Bezwaar tegen besluit

Bent u het niet eens met het voorgenomen besluit? U heeft 20 dagen (Alcatel-termijn) de tijd om bezwaar aan te tekenen. De procedure hiervoor staat in de aanbestedingsstukken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1