Zakendoen met Algerije

Algerije een land is met een goed potentieel voor Nederlandse industrie en kennisexport. Er zijn goede kansen in de afvalinzameling, recycling, afvalwater- en waterbeheer en saneringstechnologieën.

Bekijk de RVO-landeninformatie over AlgerijeExterne link

Do's-and-don'ts

Verdiep u in de vergadercultuur

De spreektaal tijdens vergaderingen is meestal Frans of Arabisch, soms ook Engels. Spreek altijd ruim van tevoren een datum en tijdstip af voor een vergadering. Bevestig ze opnieuw een dag of twee voor de vergadering. Plan geen vergaderingen tijdens de Ramadan of op de vrije vrijdagen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Algerije

Uitvoer goederen naar Algerije

Heeft u vragen over ondernemen in Algerije?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:AlgerijeLandcode:DZHoofdstad:AlgiersTijdsverschil met Nederland:-1 uurTaal - officiële taal:Arabisch en BerbersTaal - overige talen:Frans, Berberse dialectenVlag:AlgerijeMunteenheid:Algerijnse dinarValuta code:DZDValuta teken:DAStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:41,7 miljoenInwonersnaam:AlgerijnOppervlakte:2.381.740 km2Koopkracht (2017):$ 4.012BBP (2018):$ 174 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 662 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 1,1 miljardEconomische groei (2018):1,4%Ease of doing business (2020):157

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek