Zakendoen met Angola

Angola heeft het laatste decennium geprofiteerd van een sterke groei, ontstaan door olie-inkomsten en een relatief stabiele politieke situatie. Buitenlandse investeringen zijn nu nog vooral te vinden in de olie-industrie. De snelgroeiende middenklasse en vraag naar kwaliteitsvoedsel maken Angola interessant voor de Nederlandse agribusiness.

Bekijk de RVO-landeninformatie over AngolaExterne link

Do's-and-don'ts

Wees formeel

De communicatie van Angolezen is zakelijk en formeel. Zakendoen in Angola heeft hoofdzakelijk een westers karakter. Angolezen zijn redelijk open in hun besluiten en meningen, maar nemen graag de tijd voor het nemen van een beslissing. Veel Nederlandse bedrijven gebruiken een lokale vertegenwoordiger als het contact eenmaal is gelegd.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Angola

Uitvoer goederen naar Angola

Heeft u vragen over ondernemen in Angola?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:AngolaLandcode:AOHoofdstad:LuandaTijdsverschil met Nederland:-1 uurTaal - officiële taal:PortugeesTaal - overige talen:Engels en FransVlag:AngolaMunteenheid:kwanzaValuta code:AOAStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:28,4 miljoenInwonersnaam:AngoleesOppervlakte:1.246.700 km²Koopkracht (2017):$ 4.304BBP (2018):$ 106 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 137 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 27 miljoenEconomische groei (2018):-1,2%Ease of doing business (2020):177

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek