Zakendoen met Australië

De Australische markt is met zo’n 24 miljoen inwoners relatief klein maar wel interessant voor buitenlandse ondernemers. Door de open economie zijn er weinig invoerbeperkingen. Aankopen worden vaak gebaseerd op prijs en kwaliteit van het product. Steeds vaker ook op basis van naamsbekendheid van het merk. Australiërs staan open voor nieuwe merken en producten.

Bekijk de RVO-landeninformatie over AustraliëExterne link

Do's-and-don'ts

Spreek ook af na werktijd

Zakenlunches en diners vinden meestal plaats in informele sfeer. Het is heel gebruikelijk dat u een uitnodiging krijgt voor een drankje in een bar na werktijd. Deze informele afspraken doen de zakenrelatie dikwijls goed. Ook is het heel gewoon om een zakenrelatie thuis te ontvangen, bijvoorbeeld voor een barbecue.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Australië

Uitvoer goederen naar Australië

Heeft u vragen over ondernemen in Australië?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:AustraliëLandcode:AUHoofdstad:CanberraTijdsverschil met Nederland:+8 uurTaal - officiële taal:EngelsVlag:AustraliëMunteenheid:Australische dollarValuta code:AUDValuta teken:AU $ Staatsvorm:parlementaire constitutionele monarchieInwonersaantal:25,2 miljoenInwonersnaam:AustraliërOppervlakte:7.741.220 km²Koopkracht (2018):$ 56.420Big Mac index (2020):€ 4,00BBP (2018):$ 1.420 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 3,1 miljardInvoerwaarde (2018):€ 1,4 miljardEconomische groei (2018):2,7%Ease of doing business (2020):14

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek