Zakendoen met Azerbeidzjan

Azerbeidzjan beschikt over grote olie- en gasvoorraden. De olie- en gas industrie is de grootste bron van inkomsten. Sectoren als de bouw, het bankwezen en onroerend goed laten mooie groeicijfers zien. De industrie is goed ontwikkeld en het land heeft vruchtbare landbouwgrond. De agro- en tuinbouwsector en de kassenbouw bieden kansen.

Bekijk de RVO-landeninformatie over AzerbeidzjanExterne link

Do's-and-don'ts

Bouw een band op

Zakendoen is gebaseerd op vertrouwen in Azerbeidzjan. Een persoonlijke band opbouwen is essentieel en dit kost tijd, een afspraak maken met een ambtenaar kan even duren. Azerbeidzjanen zijn goede onderhandelaars. Zorg ervoor dat in een zakenvoorstel duidelijk naar voren komt dat er voor beide partijen voordeel te behalen is.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Bijeenkomsten & Evenementen

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Azerbeidzjan

Uitvoer goederen naar Azerbeidzjan

Heeft u vragen over ondernemen in Azerbeidzjan?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:AzerbeidzjanLandcode:AZHoofdstad:BakoeTijdsverschil met Nederland:+2 uurTaal - officiële taal:Azeri Taal - overige talen:Russisch en EngelsVlag:AzerbeidzjanMunteenheid:Azerbeidzjaanse manatValuta code:AZNStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:9,9 miljoenInwonersnaam:AzerbeidzjaanOppervlakte:86.600 km² Koopkracht (2018):$ 4.722BBP (2018):$ 47 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 173 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 85 miljoenEconomische groei (2018):1%Ease of doing business (2020):34

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek