Zakendoen met Cambodja

Cambodja is een van de sterkst groeiende economieën ter wereld en draait voornamelijk op kledingproductie en toerisme. Nederland exporteert vooral voedingsmiddelen en medicijnen naar Cambodja. Maar er liggen ook kansen in de sectoren agro-food, tuinbouw, kleding, gezondheidszorg, logistiek, energie en toerisme.

Bekijk de RVO-landeninformatie over CambodjaExterne link

Do's-and-don'ts

Vermijd te korte kleding

De dresscode voor mannen is zakelijk, maar een jasje of stropdas is niet altijd nodig. Voor vrouwen is een rok of jurk tot op de enkel gebruikelijk. Een lange broek met bijpassend jasje kan ook. Vermijd strakzittende of te korte kleding.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Cambodja

Uitvoer goederen naar Cambodja

Heeft u vragen over ondernemen in Cambodja?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:CambodjaLandcode:KHHoofdstad:Phnom PenhTijdsverschil met Nederland:+6 uurTaal - officiële taal:Cambodiaans Taal - overige talen:Engels en FransVlag:CambodjaMunteenheid:rielValuta code:KHRStaatsvorm:parlementaire constitutionele monarchieInwonersaantal:16,4 miljoenInwonersnaam:CambodjaanOppervlakte:181.040 km²Koopkracht (2019):$ 1.621BBP (2018):$ 24 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 36 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 361 miljoenEconomische groei (2018):7,5%Ease of doing business (2020):144

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek