Zakendoen met Colombia

De strenge veiligheidspolitiek van de afgelopen jaren heeft zijn vruchten afgeworpen. Colombia heeft een groeiende economie. Ook nam het aantal buitenlandse investeringen in Colombia toe. Wilt u ondernemen in Colombia? Ga goed voorbereid aan de slag. De experts van RVO.nl helpen u op weg.

Bekijk de RVO-landeninformatie over ColombiaExterne link

Do's-and-don'ts

Waardeer de koffie

Zakelijke afspraken vinden meestal buitenshuis plaats. Vaak tijdens een werkontbijt, werklunch of diner. Ook cocktails en recepties zijn goede gelegenheden voor het leggen van contacten en om zaken te bespreken. Als uw gesprekspartner u een kopje koffie aanbiedt, vergeet hier dan niet een complimentje over te maken. Colombianen zijn heel trots op hun uitstekende koffie.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Colombia

Uitvoer goederen naar Colombia

Heeft u vragen over ondernemen in Colombia?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:ColombiaLandcode:COHoofdstad:BogotaTijdsverschil met Nederland:-7 uurTaal - officiële taal:SpaansVlag:ColombiaMunteenheid:Colombiaanse pesoValuta code:COPValuta teken:$Staatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:49,8 miljoenInwonersnaam:ColombiaanOppervlakte:1.141.749 km²Koopkracht (2018):$ 6.642Big Mac index (2020):€ 3,25BBP (2018):$ 331 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 439 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 744 miljoenEconomische groei (2018):2,6%Ease of doing business (2020):67

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek