Zakendoen met Costa Rica

De meeste Nederlanders kennen Costa Rica vooral als een zonnig vakantieland. Maar Costa Rica biedt ook volop zakelijke kansen. Het land is aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. Voor Nederlandse ondernemers liggen de kansen met name in de gezondheidszorg, havenontwikkeling en agrocultuur.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Costa RicaExterne link

Do's-and-don'ts

Wees verzorgd

Beleefdheid is belangrijk in Costa Rica. Als iemand een gemeenschappelijke ruimte binnenkomt is het normaal om iedereen te groeten. Na de begroeting van de tegenpartij begint pas het gesprek. Ook persoonlijke hygiëne en gepaste kleding zijn belangrijk. De Costa Ricaan doet moeite om er verzorgd uit te zien.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Costa Rica

Uitvoer goederen naar Costa Rica

Heeft u vragen over ondernemen in Costa Rica?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:Costa RicaLandcode:CRHoofdstad:San JoséTijdsverschil met Nederland:-7 uurTaal - officiële taal:SpaansTaal - overige talen:EngelsVlag:Costa RicaMunteenheid:Costa Ricaanse colónValuta code:CRCStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:5,0 miljoenInwonersnaam:Costa RicaanOppervlakte:51.100 km²Koopkracht (2018):$ 12.039BBP (2018):$ 60 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 82 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 698 miljoenEconomische groei (2018):2,6%Ease of doing business (2020):74

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek