Zakendoen met Guinee

Als u zaken wilt doen in Guinee, kunt u te maken krijgen met sancties. Het is goed de politieke situatie te kennen. Guinee beschikt over voorraden bauxiet en ijzererts en het wint ook goud en diamant. Met zijn vruchtbare bodem en voldoende regenval kent het land ook kansen in de agrarische sector.

Informatie over sancties GuineeExterne linkBekijk de RVO-landeninformatie over GuineeExterne link

Do's-and-don'ts

Let op bij de begroeting

Het is normaal om de hand te schudden bij een begroeting en te vragen hoe het gaat. Het omklemmen van beide handen voor het hart is ook aanvaardbaar. Om religieuze redenen schudden sommige mannen niet de hand van een vrouw. Wacht als buitenlander totdat de vrouw haar hand aanbiedt.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Guinee

Uitvoer goederen naar Guinee

Heeft u vragen over ondernemen in Guinee?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:GuineeLandcode:GNHoofdstad:ConakryTijdsverschil met Nederland:-1 uurTaal - officiële taal:FransVlag:GuineeMunteenheid:Guinese frankValuta code:GNFStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:13,6 miljoenInwonersnaam:GuineeërOppervlakte:245.860 km²Koopkracht (2019):$ 981BBP (2018):$ 12 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 9 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 282 miljoenEconomische groei (2018):5,8%Ease of doing business (2020):156

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek