Zakendoen met Irak

Irak is de 3e exporteur van olie ter wereld. De veiligheidssituatie en het ondernemingsklimaat maken zakendoen een uitdaging, maar met de juiste voorbereiding liggen er ook kansen. Zo is er door de huidige wederopbouwfase behoefte aan allerlei nieuwe goederen en diensten. Als u zakendoet in Irak, moet u rekening houden met bepaalde sancties die nog voor Irak gelden.

Lees de informatie over sancties IrakExterne linkBekijk de RVO-landeninformatie over IrakExterne link

Do's-and-don'ts

Schakel een tolk in

Arabisch en Koerdisch zijn de officiële talen van Irak. In de Iraakse zakenwereld wordt Arabisch het meeste gebruikt. Ook wordt er veel Engels gesproken. Het is echter verstandig om een professionele tolk in te schakelen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Irak

Uitvoer goederen naar Irak

Heeft u vragen over ondernemen in Irak?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:IrakLandcode:IQHoofdstad:BagdadTijdsverschil met Nederland:+2 uurTaal - officiële taal:Arabisch, KoerdischTaal - overige talen:EngelsVlag:IrakMunteenheid:Iraakse dinarValuta code:IQDStaatsvorm:federale parlementaire republiekInwonersaantal:39,1 miljoenInwonersnaam:IrakeesOppervlakte:435.052 km²Koopkracht (2019):$ 5.738BBP (2017):$ 195 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 569 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 2,3 miljardEconomische groei (2017):-2,5%Ease of doing business (2020):172

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek