Zakendoen met Israël

Israël is een van de belangrijkste handelspartners in het Midden-Oosten. Veel Nederlandse ondernemers zijn al actief op de Israëlische markt. Het land is technologisch sterk ontwikkeld en telt het grootste aantal startups ter wereld.

Bekijk de RVO-landeninformatie over IsraëlExterne link

Do's-and-don'ts

Houd rekening met religieuze voorschriften

Ongeveer 63% van de Israëliërs houden zich aan de joodse religieuze voorschriften (koosjer). Onder meer het eten van varkensvlees en zeevruchten is niet toegestaan. Houd daarmee rekening bij het geven van een relatiegeschenk of als u een relatie uitnodigt voor een diner.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Israël

Uitvoer goederen naar Israël

Heeft u vragen over ondernemen in Israël?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:IsraëlLandcode:ILHoofdstad:JeruzalemTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:HebreeuwsTaal - overige talen:Arabisch en EngelsVlag:IsraëlMunteenheid:sjekelValuta code:ILSValuta teken:Staatsvorm:parlementaire democratieInwonersaantal:8,9 miljoenInwonersnaam:IsraëliërOppervlakte:22.070 km2Koopkracht (2018):$ 41.728Big Mac index (2020):€ 4,42BBP (2018):$ 371 miljardUitvoerwaarde (2017):€ 2,3 miljardInvoerwaarde (2017):€ 1,8 miljardEconomische groei (2018):3,4%Ease of doing business (2020):35

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek