Zakendoen met Japan

Innovatie speelt een grote rol in de groeistrategie van de Japanse overheid. Het land heeft een hoogwaardige maakindustrie. De auto-industrie is sterk ontwikkeld, maar Japan blinkt ook uit in onder meer biotechnologie, farmaceutische industrie, voeding en dranken, energie, nanotechnologie en ICT.

Bekijk de RVO-landeninformatie over JapanExterne linkVeelgestelde vragen over het coronavirus in JapanExterne link

Do's-and-don'ts

Schakel een tolk in

De meeste Japanners spreken maar één taal en in de grote steden is de beheersing van de Engelse taal beperkt. Het is daarom aan te raden om een tolk mee te nemen. Verder is het handig om belangrijke informatie in het Engels op hand-outs uit te delen. Japanners ontvangen ook graag een kopie van presentaties.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Japan

Uitvoer goederen naar Japan

Heeft u vragen over ondernemen in Japan?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:JapanLandcode:JPHoofdstad:TokioTijdsverschil met Nederland:+7 uurTaal - officiële taal:JapansVlag:JapanMunteenheid:yenValuta code:JPYValuta teken:¥Staatsvorm:parlementaire constitutionele monarchieInwonersaantal:126,8 miljoenInwonersnaam:JapannerOppervlakte:377.962 km²Koopkracht (2017):$ 38.343Big Mac index (2020):€ 3,19BBP (2018):$ 4.972 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,4 miljardInvoerwaarde (2018):€ 7,8 miljardEconomische groei (2018):0,8%Ease of doing business (2020):29

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek