Zakendoen met Japan

Japan is ’s werelds derde economie ter wereld. Japan onderscheidt zich door een grote en hoogwaardige maakindustrie. Kansrijke setoren zijn: voeding en dranken, biotechnologie en farmaceutische industrie, nanotechnologie, ICT en automotive engineering.

Bekijk de RVO-landeninformatie over JapanExterne link

Do's-and-don'ts

Schakel een tolk in

De meeste Japanners spreken maar één taal en in de grote steden is de beheersing van de Engelse taal beperkt. Het is daarom aan te raden om een tolk mee te nemen. Verder is het handig om belangrijke informatie in het Engels op hand-outs uit te delen. Japanners ontvangen ook graag een kopie van presentaties.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Bijeenkomsten & Evenementen

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Japan

Uitvoer goederen naar Japan

Heeft u vragen over ondernemen in Japan?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:JapanLandcode:JPHoofdstad:TokioTijdsverschil met Nederland:+8 uurTaal - officiële taal:JapansVlag:JapanMunteenheid:yenValuta code:JPYValuta teken:¥Staatsvorm:parlementaire constitutionele monarchieInwonersaantal:126,8 miljoenInwonersnaam:JapannerOppervlakte:377.962 km²Koopkracht (2017):$ 38.343Big Mac index (2020):€ 3,19BBP (2018):$ 4.972 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,4 miljardInvoerwaarde (2018):€ 7,8 miljardEconomische groei (2018):0,8%Ease of doing business (2020):29

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek