Zakendoen met Jordanië

Door de bevolkings- en economische groei Jordanië is de vraag naar energie, water en goede transportsystemen toegenomen. Het land beschikt zelf niet over energiebronnen. Daarom is het afhankelijk van de import. Water is ook schaars in de meeste delen van het land. Nederlandse kennis van watermanagement kan een belangrijke bijdrage leveren.

Bekijk de RVO-landeninformatie over JordaniëExterne link

Do's-and-don'ts

Bied geen alcolhol aan

De meeste Jordaniërs zijn moslim en drinken daarom geen alcohol. Het drinken van alcohol wordt door de zakenpartner in bepaalde omgevingen echter wel geaccepteerd zolang dit niet teveel is.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Jordanië

Uitvoer goederen naar Jordanië

Heeft u vragen over ondernemen in Jordanië?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:JordaniëLandcode:JOHoofdstad:AmmanTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:ArabischTaal - overige talen:EngelsVlag:JordaniëMunteenheid:Jordaanse dinarValuta code:JODValuta teken:JDStaatsvorm:parlementaire constitutionele republiekInwonersaantal:10,1 miljoenInwonersnaam:JordaniërOppervlakte:89.320 km2Koopkracht (2018):$ 4.387BBP (2018):$ 42 mijlardUitvoerwaarde (2018):€ 357 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 48 miljoenEconomische groei (2017):1,9%Ease of doing business (2020):75

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek